2012... aștept de la tine mai mult decât la fratele tău cu un an mai mic. Aștept să găsesc un strop de umanitate în cele mai schimonosite inimi, puțină logică în cele mai stupide minți și un pic de bun-simț în cele mai corupte caractere.
Evident, calendarul nu are nimic de a face cu toate astea. Aș vrea să cred că schimbarea anului vine cu schimbări în individualul fiecăruia, schimbări în mai bine acolo unde e necesară o schimbare.
Mi-ar plăcea, de exemplu, în 2012 și de azi începând, să văd profesioniști la locul de muncă oriunde întorc privirea, căci îmi e teribil de lehamite de funcționari ce stau pe Facebook opt ore pe zi, prin coincidență taman orele de serviciu, iar când le ceri să își facă treaba se simt lezați, vezi doamne, tocmai i-ai întrerupt dintr-un chat cu colegul din biroul alăturat.
Aș dori să văd lideri competenți ce respectă funcționarii și știu să îi ghideze spre eficiență, căci îmi e greață de pseudo-lideri ce pretind ca angajatul să muncească fără pauză, fără odihnă, fără familie, fără prieteni.
Mi-e și mai scârbă de lideri ipocriți ce oferă mai multe beneficii câinelui unui angajat din rasă nobilă - stabilite pe criterii șubrede - decât copilului unui angajat ce s-a născut într-o societate profană, conform acelorași criterii superficiale, rasiste și imbecile. De aceea sper ca de anul acesta, an par deci drag mie, lumea din jur să se introspecteze nițel. Nu am pretenții artistice, desigur, nu aștept opere de artă răsărind din mizeria unor caractere înguste ce pretind și se comportă ca și cum ar deține adevărul absolut. Sper și îmi doresc ca introspecția propusă să aducă bun-simț, logică, compasiune. Un minim necesar conviețuirii.
Cât despre angajații feisbuchieni, sper să priceapă că dacă ar munci cu seriozitate opt ore pe zi, nu ar putea fi presionați să facă ore extra și să lucreze la sfârșit de săptămână. Cred că în esența ei, relația angajat-angajator e destul de simplă, ce o complică sunt intențiile secundare și lipsa de respect. Închei aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu